Box : La 46 de ani, Holyfield vrea să obțină titlul mondial la 46 de ani


Intră acum și în grupul de

Fostul campion mondial la categoria grea, Evander Holyfield crede că poate deveni cel mai bătrân câștigător al centurii după ce se va lupta cu rusul Nicolai Valuev, la Zurich. Americanul, în vârstă de 46 de ani, de patru ori campion mondial, care și-a pierdut titlul în 2000 și care nu a mai luptat de când a pierdut în fața lui Sultan Ibragimov la Moscova anul trecut, spune că intenționează să intre în istorie. “Sunt în formă maximă. Au fost mulți boxeri mari în istorie, dar niciunul nu a reușit să câștige un titlu la categoria grea la vârsta de 46 de ani. Eu voi încerca să obțin acest lucru”, a spus pugilistul.

Holyfield, care deține un record de 42 de victorii, din care 27 prin KO, și nouă înfrângeri – dintre care patru au avut loc în ultimii șase ani – a spus că în timp ce Valuev are de partea lui avantajul înălțimii și vârsta, are și el atuurile lui. “Voi arăta sâmbătă ce vreau să spun”, a declarat Holyfield, care cândva s-a ales cu urechea mușcată într-o întâlnire cu rivalul Mike Tyson.

De partea cealaltă, Valuev, nu se agită foarte mult și spune cum se pregătește el pentru meciul cu Holyfield. “Mă plimb, citesc, mă uit la câteva filme rusești. Voi încerca să mă relaxez până sâmbătă”, a spus Valuev, în vârstă de 35 de ani, care scrie și poezii. Valuev are în palmares 49 de victorii, din care 34 prin knock-out, și o singură înfrângere.
Meciul va avea loc sâmbătă, la Hallenstadion din Zurich, unde Muhammad Ali l-a oprit pe greul german Jurgen Blin în runda a șaptea a întâlnirii lor din 1971.


Intră acum și în grupul de