Vaccinurile împotriva cancerului de col uterin rămase nefolosite vor fi retrase


Intră acum și în grupul de

La sfârșitul săptămânii, vaccinurile împotriva cancerului de col uterin rămase nefolosite vor trebui returnate de cabinetele școlare și medicii de familie din mediul rural, a anunțat marți, șeful Autorității de Sănătate Publică (ASP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu. Acesta a declarat că serurile care nu au fost injectate fetițelor de clasa a IV-a, din cauza refuzului părinților, vor fi reintroduse în depozitele instituției, așteptându-se indicațiile ministerului de resort cu privire la soarta lor.

Alexandru Lăzăreanu a precizat că prima etapă a acțiunii de imunizare a fetelor s-a încheiat, iar părinții care se vor răzgândi vor putea solicita vaccinarea în campania de anul viitor.

Doar 35 de fetițe din județul Suceava, din cele 4.439 care au făcut obiectul acțiunii, au primit prima doză a vaccinului împotriva cancerului de col uterin. Ele vor fi din nou vaccinate după terminarea vacanței de iarnă, când li se va administra a doua doză de vaccin.

Vaccinarea împotriva virusului papilloma uman care provoacă cancerul de col uterin nu este obligatorie, ea fiind pusă în practică numai cu acordul scris al părinților. Imunizarea este reprezentată de un ciclu de trei injecții în braț, administrate fetițelor în decurs de 6 luni.

 


Intră acum și în grupul de