Etnia polonă, prezentată de Daniel Hrenciuc și Florin Pintescu într-un manual al minorităților


Intră acum și în grupul de

Pe data de 18 decembrie, Ziua Minorităților din România, în capitală va avea loc lansarea „Materialului de Istoria a Minorităților din România”, la care va participa și adjunctul IȘJ Suceava, Daniel Hrenciuc. „Practic este un manual experimental ce se adresează profesorilor de istorie și care le oferă informații, cunoștințe, ca un suport despre istoria minorităților din România”, a precizat inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Suceava, Daniel Hrenciuc, marți, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a declarat că în manual se regăsesc toate minoritățile ce conviețuiesc pe teritoriul țării.

Trebuie precizat faptul că în cadrul manualului, capitolul destinat comunității polone este redactat de profesorul de istorie Daniel Hrenciuc- adjunctul IȘJ și de prof. univ. Florin Pintescu de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Daniel Hrenciuc a menționat că acest capitol cuprinde date, obiceiuri și tradiții ale etnicilor polonezi precum și studii de caz. Activitatea de lansare va fi coordonată de către specialiștii Departamentului de Relații Interetnice și fundația Project Etnic Relations.

Daniel Hrenciuc a mai adăugat faptul că în ziua premergătoare lansării, în cadrul aceleiași manifestări are loc „Campania diversității”, unde vor avea loc mese rotunde, dezbateri, spectacole susținute de trupe ale minorităților.  

 


Intră acum și în grupul de