Investitori prezenți la Expo Real Munchen, interesați de investiții în județul Suceava. Flutur a avut întâlniri cu reprezentanți ai unor firme din Germania, Anglia, Austria, Elveția, Cehia, Polonia sau Serbia. Un grup de oameni de afaceri bavarezi vine săptămâna viitoare la Suceava


Intră acum și în grupul de

Delegația condusă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut discuții și întâlniri cu potențiali investitori atât la standul județului Suceava din pavilionul României organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, dar și la standurile altor țări.

Potrivit lui Flutur, discuțiile s-au axat pe oportunitățile de investiții în județul Suceava, în special pe infrastructură, parcurile industriale Bucovina 1 și Siret, sănătate, aeroport, turism și agrement.

Pe parcursul târgului, președintele Flutur a avut întâlniri, la standurile țărilor respective, cu reprezentanți ai unor firme și regiuni din landuri din Germania, dar și din Anglia, Austria, Elveția, Cehia, Polonia, Serbia, Ucraina, dar și cu specialiști în finanțe și ai Băncii Mondiale, prezentând cu precădere posibilitatea de dezvoltare a parcurilor industriale, investiții în sănătate dar și la aeroport.

Flutur a avut întâlniri inclusiv discuții concrete privind construcția spitalului de pediatrie din Suceava, dar și despre parteneriate pentru îngrijiri paleative, precum și posibilitatea de dezvoltare a aeroportului Suceava, inclusiv realizarea de contacte în vederea unor întâlniri cu companii aeriene.

În ceea ce privește turismul, interesul potențialilor investitori a fost crescut pentru investiții în turismul balnear, la Vatra Dornei și Cacica, dar și pentru stațiunile Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului.

O primă oportunitate de investiții ar fi posibilă la Vatra Dornei, a arătat acesta care a menționat că pe partea de agrement s-a discutat de dezvoltarea domeniului schiabil în Giumalău, dar și de realizarea unei pârtii artificiale la Gura Humorului care să fie folosită vara, a precizat acesta.

În cadrul târgului, președintele Flutur a purtat discuții și pe pregătirea forței de muncă, iar cu mediul de afaceri bavarez vor fi aprofundate aceste discuții săptămâna viitoare, la Suceava, când un grup de oameni de afaceri din Bavaria va veni în zonă pentru a identifica oportunități de investiții.

Flutur a mai spus că s-a discutat la acest târg despre clustere și inovație, fiind organizată pentru prima dată o prezentare de start-up-uri pe opt domenii, între care IT sau finanțe.

„Ne-au contactat și oameni de afaceri suceveni din Anglia și Germania care au venit în mod special la standul Sucevei aflând despre participarea noastră în urma promovării acestei participări inclusiv la Luna diasporei”, a spus Flutur.

El a menționat că, cu sprijinul directorului Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, Sebastian Metz, la a treia participare a Sucevei la târgul Expo Real, încep să se arate rezultatele și că investitori sunt interesați de această zonă.

Expoziția EXPO REAL din München este un târg internațional pentru bunuri imobiliare și investiții care se desfășoară anual din 1998.

Astfel, mai mult de 2.000 de expozanți din peste 30 de țări se prezintă la EXPO REAL München, având peste 42.000 de vizitatori din peste 70 de țări.

Târgul este organizat pe 64.000 de mp în șase hale.

Pe parcursul târgului au fost peste 80 de simpozioane unde peste 400 de vorbitori și specialiști din 23 de țări au prezentat tendințele actuale în diverse domenii. (T.B.)


Intră acum și în grupul de