Mai multe transporturi ilegale de lemn de foc depistate în zona Marginea în câteva ore. Polițiștii atenționează sucevenii să evite să cumpere lemn provenit din activități ilegale

Polițiștii din Marginea au depistat în doar câteva ore mai multe transpoturi ilegale de lemn în zona de competență.

Potrivit Poliției Județene Suceava, având în vedere faptul că se apropie sezonul rece și în această perioadă se intensifică activitățile de transport și comercializare a materialului lemnos pentru foc, polițiștii din Marginea au organizat o acțiune pentru identificarea celor care transportă lemn cu încălcarea legislației în vigoare.

Astfel, în doar câteva ore polițiștii au identificat mai multe transporturi ilegale, au confiscat materialul lemnos și au aplicat sancțiuni contravenționale.

Polițiștii atrag atenția cetățenilor să nu permită accesul în curți a unor persoane care doresc să le comercializeze lemn de foc în astfel de condiții, dar și cu privire la faptul că această marfă poate fi de calitate îndoielnică sau poate proveni din furturi sau din alte surse ilicite.

Astfel, vineri dimineața o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat de 51 de ani din comuna Sucevița, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, în urma inventarierii stabilindu-se faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 0,96 m.c. cherestea de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 641 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Ulterior, după amiaza, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat de 39 de ani din comuna Sucevița, care transporta material lemnos.

Întrucât existau neconcordanțe între cantitatea de materialul lemnos transportată și cea din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, în urma inventarierii stabilindu-se faptul că acesta transporta cantitatea de 3,20 m.c. lemn de foc din specia fag și nu 2,00 m.c., conform documentelor.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în plus, respectiv 1,20 m.c. lemn de foc, în valoare de 165 de lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

La scurt timp , o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Horodnic de Sus, autoutilitara condusă de un localnic de 38 de ani care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, în urma inventarierii stabilindu-se faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 0,75 m.c. cherestea de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 501 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea. (N.B.)