Amplă acțiune a polițiștilor suceveni pentru depistarea unui șofer care a accidentat mortal o femeie pe DN 17 în Păltinosa. După mai multe ore a fost identificat suspectul care a fost reținut. Acesta era băut

Polițiștii suceveni au efectuat o amplă acțiune de căutare și identificare a unui șofer care a accidentat mortal o femeie în Păltinoasa și a fugit de la locul accidentului.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri seara în jurul orei 19.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în interiorul localităţii Păltinoasa, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de trafic pe timp de noapte și a faptul că, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, un localnic de 48 de ani, a surprins și accidentat mortal o femeie de 75 de ani, din aceeași localitate, angajată în traversarea regulamentară a părţii carosabile, pe marcajul pietonal.

După producerea accidentului, conducătorul auto a plecat de la fața locului fără încuviinţarea poliţiei.

În aceste condiții a  fost organizată o amplă acțiune de căutare a vehiculului implicat și a șoferului. Au fost constituite filtre rutiere și au fost vizionate imaginile video din zona drumurilor publice, iar prin mijloace criminalistice și activități investigative a fost identificat șoferul, în timp ce autoturismul ce prezenta avarii, a fost găsit într-un garaj.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, la ora 23.07, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „ucidere din culpă”,  „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, ce va fi soluționat procedural.

Suspectul a fost reținut și încarcerat în arestul IPJ Suceava. (N.B.)