20 de oameni de afaceri din Bavaria au venit la Suceava pentru a stabili relații de afaceri cu firme sucevene. Unul dintre ei a găsit un partener sucevean pentru producerea energiei termice și electrice folosind hidrogenul care rezultă din electroliza apei


Intră acum și în grupul de

Un număr de 20 de oameni de afaceri din Bavaria participă în aceste zile la o misiune economică în județul Suceava pentru a realiza contacte de afaceri cu firme sucevene.

Martin Grossmann, director în Ministerul Economiei din Bavaria a declarat că 20 de oameni de afaceri bavarezi au venit în Bucovina pentru a stabili contacte de afaceri.

„Am avut parte de o primire deosebit de călduroasă, iar cei 20 de întreprinzători discută despre posibilitățile de colaborare în Bucovina”, a spus Grossmann.

El a arătat că economia Bavariei are numeroase relații economice cu România, dar este pentru prima dată când este organizată o misiune economică în Bucovina.

„Suntem convinși că vom putea stabili contacte la cel mai bun nivel”, a spus oficialul bavarez.

El a subliniat că misiunea economică bavareză este susținută de Ambasada Germaniei la București, prin reprezentantul economic, iar un aport important l-a adus Sebastian Metz, directorul Camerei de Comerț România-Germania.

Unul dintre oamenii de afaceri prezent la Suceava, Gerd Bajog, director general al Bajog Electronic, a spus că firma sa oferă soluții în domeniul electro-mecanic, dar și cu transportul energiei electrice, menționând că asigură echipamente pentru firme civile sau armată și că în fiecare Airbus 380 sunt minimum două componente ale firmei sale.

El a spus că în ceea ce privește producerea de energie a descoperit un potențial partener în Suceava în ceea ce privește celulele de combustie pe bază de hidrogen care oferă posibilitatea de a produce energie electrică și termică autonom, folosind hidrogenul care rezultă din electroliza apei și care în continuare poate fi folosit pentru zone izolate, dar și pentru alimentarea unor autoturisme sau autobuze prin celule de combustie.

„Lucrăm deja în proiecte complexe cu Norvegia în acest sens și ar fi de mare interes aplicarea în România”, a spus Bajog.

Din partea Ambasadei Germaniei, șefa Secției Economice, Swantje Kortemeyer, a arătat că Germania este cel mai important partener economic al României și că se încearcă și prin această misiune să se întărească această relație.

Ea a spus că este de apreciat istoria acestei regiuni, dar că Bucovina are un potențial foarte mare de dezvoltare economică.

Reprezentantul ambasadei a precizat este este bucuroasă că  o delegație din Bavaria este în Bucovina pentru a încerca să fie stabilite contacte și legături economice, subliniind și oportunitatea în domeniul cercetării apreciind că acesta este unul de viitor.

Directorul Camerei de Comerț Româno-Germane în România, Sebastian Metz, a apreciat această misiune economică în Bucovina.

El a menționat că ceea ce s-a întâmplat acum este rezultatul eforturilor administrației județene. (T.B.)

 

 

 


Intră acum și în grupul de