Pregătirea ornării Sucevei pentru Sărbătorile de Iarnă a început din luna august. Viceprimarul Marian Andronache anunță că bradul de Crăciun va avea o instalație nouă cu zeci de mii de beculețe


Intră acum și în grupul de

Pregătirea ornării municipiului Suceava pentru Sărbătorile de Iarnă încep încă din luna august, a dezvăluit, miercuri, viceprimarul Marian Andronache.

El a spus că instalarea cupolei luminoase din centrul municipiului a început mai devreme în acest an pentru că era pentru prima dată când montajul nu s-a făcut cu o firmă specializată, ci cu angajați ai Direcției Domeniului Public.

„Cetățenii Sucevei nu știu, dar lucrările pentru Crăciun încep încă din luna august cu repararea instalațiilor”, a spus Andronache pentru Subiectul Zilei.

El a explicat că s-a început în octombrie montara cupolei luminoase pentru că anul trecut a fost montată de cei care au livrat-o și care au experiență.

„Pentru a face economie la bani nu am contactat firmă specializată, iar cei de la Domeniul Public au montat ei această cupolă luminoasă”, a spus viceprimarul.

El a anunțat că de săptămâna viitoare începe montajul pentru toate ghirlandele luminoase din oraș.

„Venim cu o noutate pe bulevardul principal vor fi ghirlande noi, iar cele folosite anul trecut montate în George Enescu”, a spus Andronache.

Viceprimarul a menționat că vor fi suplimentate ornamentele luminoase din Ițcani, Burdujeni și Obicni.

„Vom avea o instalație luminoasă nouă la Pomul de Crăciun. Cred că lumea era deja sătulă de acea instalație, chiar dacă mai schimbam culorile.Va fi o instalație foarte estetică, cu zeci de mii de beculețe, beculeț pe fiecare crenguță de brad”, a spus Andronache.

El a subliniat că va trebui adus un brad foarte frumos, fiindcă se montează câte un beculeț pe fiecare crenguță, becuri albe și galbene, cu jocuri de lumini.

„Până în 15 noiembrie trebuie montat bradul. Acesta trebuie să fie unul superb din pădurile noastre și ar fi minunat dacă ar fi argintiu”, a spus Andronache.

Potrivit acestuia noua instalație luminioasă nu va mai limita la 12 metri înălțimea bradului cum se întâmpla la cea veche.

„Acum vom putea aduce și brazi mai înalți”, a spus viceprimarul.

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache la Subiectul Zilei!

Viceprimarul PMP al municipiului Suceava, Marian Andronache – interviu in exclusivitate despre ce pregateste in aceasta perioadă pentru oraș

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 17. Oktober 2018


Intră acum și în grupul de