Mistreț cu trichineloză, vânat în zona Humorului


Intră acum și în grupul de

Un al doilea mistreț vânat în această lună a fost depistat cu trichineloză. După ce pe data de 7 decembrie pe fondul de vânătoare Nr.21 Rarăul, Câmpulung Moldovenesc a fost vânat un mistreț care s-a dovedit a fi infestat, un caz asemănător s-a înregistrat în zona Humor. Potrivit directorului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, pe data de 16.12.2008 , au fost aduse la LSVJ Suceava din cadru DSVSA Suceava probe prelevate de la un mistreț mascul adult, care a fost vânat pe fondul de vânătoare nr. 45, Mănăstirea Humorului .

„În urma analizelor efectuate, prin metoda digestiei artificiale care este foarte precisă s-a depistat infestație cu Trichinella spiralis, motiv pentru care s-a luat măsura distrugerii carcasei și s-a elaborat și un plan de măsuri care se aplică în asemenea situații”,  a precizat șeful DSVSA Suceava.

Acesta a precizat că în toate cazurile, fără nici o excepție de la regulă, carcasele și organele provenite de la animalele domestice și sălbatice care sunt supuse analizelor de laborator, nu se dau în consum până la sosirea rezultatelor.

„Atenționăm toți crescătorii de porcine care sacrifică tradițional aceste animale și, de asemenea atenționăm pe toți responsabilii fondurilor de vânătoare să trimită la laborator probe de la toate animalele și să nu consume carnea înainte de sosirea rezultatelor”, a menționat Petrea Dulgheru.
 


Intră acum și în grupul de