Parlamentarii de Suceava intră în „pâine” pe comisii


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Fălticeni, Ioan Stan va fi pentru următorii patru ani la cârma unei dintre cele mai importante comisii ale Camerei Deputaților. Stan va fi președintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții. Ioan Stan a concurat pentru funcția respectivă cu Radu Moldovan, vicepreședinte PSD la nivel național, în fața căruia a câștigat, oarecum surpinzător, cu 66 de voturi pentru și doar 41 împotrivă.
Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții este cea mai mare comisie din Cameră numărând 14 membri din care un președinte, doi vicepreședinți și doi secretari. Comisia are drept atribuții examinarea petițiilor primite și cercetarea abuzurilor semnalate prin aceste petiții, efectuarea unei anchete asupra abuzurilor sesizate în cazurile în care Camera deputaților dispune aceasta ca urmare a prezentării, potrivit regulamentului, a unei cereri în fața Camerei. „Sunt sigur că va fi o Comisie care își va face datoria și care va răspunde prompt cererilor și așteptărilor cetățenilor indiferent de problemele ridicate”, a explicat la puține momente după algere deputaul sucevean. Reamintim că în mandatul trecut la această Comisie s-au înregistrat aproximativ 700 de petiții pe lună. Deputatul Ioan Stan este la al treilea mandat consecutiv de parlamentar, amebele rpecedente fiind deputat și membru al Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaților.

        Senatorii suceveni sunt in poziții de top

      La capitolul senatori lucrurile pentru parlamentarii suceveni sunt destul de optimiste în sensul că în afara senatorului PD-L de Suceava, Orest Onofrei care a luat caimacul și a devenit secretarul Senatului alți doi demnitari ai județului, Gavril Mîrza (PSD) și Tiberiu Aurelian Prodan (PNL) au devenit vicepreședinți ai unor comisii. Astfel senatorul PSD de Fălticeni, Gavril Mîrza (care este liderul județean al partidului său), a devenit vicepreședinte al Comisie pentru privatizare. În tabăra celor din opoziție senatorul PNL de Rădăuți Tiberiu Aurelian Prodan, este vicepreședinte al Comisiei pentru administrație publică, în condițiile în care în mandatul trecut a activat la comisia de muncă.


Intră acum și în grupul de