Acasă Actualitate PD-L Suceava visează într-o colaborare cu PSD

PD-L Suceava visează într-o colaborare cu PSD


Intră acum și în grupul de

    Președintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la finele săptămânii trecute că alianța pentru guvernare PD-L-PSD este de fapt un parteneriat pe care îl va respecta și pentru care va cere tuturor membrilor organizației PD-L Suceava să îl respecte acest parteneriat. Flutur a spus într-o conferință de presă că de duminică se reiau negocierile privind numirile în funcțiile de secretari de stat și șefi de agenții sau autorități și a apreciat că unele funcții ar putea fi ocupate și de membri ai PDL Suceava. El a arătat că pentru PDL, anul 2008 a fost „anul validării” pentru acest partid înființat în 15 decembrie 2007, iar județul Suceava este „bastion al PD-L” pentru că a câștigat atât alegerile locale cât și cele parlamentare.

Potrivit lui Gheorghe Flutur la alegerile parlamentare, PD-L a obținut în județul Suceava cel mai mare număr de voturi după municipiul București. El a explicat că realizarea coaliției cu adversarul tradițional a avut în vedere atât nevoia de stabilitate cât și situația de criză economică. „Dincolo de ce a fost, de luptele politic, astăzi suntem într-o coaliție”, a spus Flutur care a recunoscut că nu a crezut că o astfel de alianță se poate realiza și că aceasta dovedește că în politică nu se spune nu se poate. „E un parteneriat pe care îl respect”, a spus Flutur care a adăugat că va solicita membrilor PDL Suceava să respecte, la rândul lor, acest parteneriat.



„Nu suntem prieteni, suntem parteneri”, a mai spus Flutur, referindu-se la relația cu PSD. El a mai arătat că potrivit negocierilor, s-a stabilit ca în județele unde PDL a obținut conducerea CJ, cum este cazul județului Suceava, va avea prioritate la desemnarea unor persoane ce vor fi numite în funcțiile politice. Flutur a mai spus că încă nu a discutat cu partenerii de coaliție județeni despre înființarea Consiliului Județean de Coordonare a Coaliției, urmând ca acesta să fie constituit după finalizarea negocierilor de la nivel central.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version