Acasă Actualitate Fotbal : Celtic a câștigat la limită ultimul derbi “Old Firm”...

Fotbal : Celtic a câștigat la limită ultimul derbi “Old Firm” al anului


Intră acum și în grupul de

Glasgow Rangers a pierdut ultimul și în același timp, singurul joc de pe teren propriu în acest an chiar în fața eternilor rivali de la Celtic, în cel de-al 382-lea episod al derbiului “Old Firm”.
Atacantul Scot McDonald a marcat un gol splendid pe Ibrox Park în repriza secundă a jocului și o duce pe Celtic la șapte puncte în fața lui Rangers.
Gazdele au început partida mai bine și meritau o lovitură de pedeapsă în minutul patru, când Gary Caldwell a blocat cu mâna în careul de 16 metri șutul lui Steven Davis. În afară de acest incident și în ciuda eforturilor ofensive ale mijlocașului Pedro Mendes, Rangers nu au reușit să pună în mare dificultate defensiva coordonată excelent de Caldwell și Stephen McManus.
După pauză, Celtic a început să mărească presiunea la poarta gazdelor, însă, datorită absențelor de la mijlocul terenului ale lui Shunsuke Nakamura și Shaun Maloney, oaspeții au avut mari probleme la construcție. Partida a devenit mai spectaculoasă, vedeta gazdelor, atacantul Kris Boyd ratând incredibil, după ce a scăpat singur cu portarul lui Celtic, polonezul Boruc.
Golul decisiv a venit în minutul 58, fiind și singurul moment când Celtic a amenințat cu adevărat poarta gazdelor. Grecul Samaras a centrat perfect pentru McDonald, care a controlat balonul cu pieptul înainte să îl șuteze puternic pe lângă portarul gazdelor, Broadfoot.
Rangers a încercat să revină în joc, însă acțiunile mari de poartă au lipsit chiar și atunci când atrenorul Walter Smith l-a introdus pe atacantul spaniol Nacho Novo și a folosit un sistem cu trei vârfuri.
Derbiul “Old Firm” de sâmbătă a fost lipsit de faze spectaculoase, în mare parte, datorită condițiilor meteorologice nefavorabile, dar și a terenului de joc înghețat. În urma rezultatului, Celtic acumulează 50 de puncte în clasament, cu șapte puncte peste Rangers, și cu 19 peste îndepărtata ocupantă a locului trei, Dundee United.
 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version