Crăciun lejer la UPU


Intră acum și în grupul de

La Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în cele trei zile de Crăciun un procent de 30 la sută din cazuri au reprezentat traumatismele suferite prin cădere pe gheață de către copiilor și afecțiunile respiratorii ale acestora. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale județene, medicul urgentist Tiberiu Brădățan, sucevenii au fost anul acesta destul de ponderați în consumul mâncării și al băuturii, numărul cazurilor prezentate la UPU fiind în medie de circa 120 pe zi, față de 200 în alți ani.  “Au fost destul de multe cazuri dar nu am avut urgențe majore, cu amenințări vitale, nu am avut resuscitări anul acesta.

Am remarcat că numărul cazurilor  digestive a fost în scădere, de Crăciun nu au fost mai multe ca într-o zi obișnuită. Nu am avut pancreatite, doar 4-5 cazuri pe zi  cu probleme digestive. Au fost în schimb multe cazuri ajunse la UPU ca urmare a unor altercații produse pe fondul consumului de alcool, dar nu grave, respectivii au plecat acasă. În prima zi de Crăciun au fost 5 înjunghiați, din care 2 au fost internați”, a spus Tiberiu Brădățan.

Persoanele aflate în stare de ebrietate care au ajuns la Urgențe au provocat și “mici scandaluri” sau “mici comentarii” incomodând activitatea cadrelor medicale, dar fără probleme majore, a mai spus Tiberiu Brădățan.


Intră acum și în grupul de