Klaus Iohannis, mesaj ferm transmis din Cetatea de Scaun a Sucevei: Prosperitatea cetățenilor se bazează pe cinstea conducătorilor și integritatea magistraților


Intră acum și în grupul de

Președintele Klaus Iohannis , ca transmis, miercuri, un mesaj ferm din Cetatea de Scaun a Sucevei, loc care nu a fost niciodată cucerit că libertatea și prosperitatea comunităților s-au bazat întotdeauna mai degrabă pe libertatea cetățenilor, pe cinstea conducătorilor și pe integritatea magistraților, decât pe grosimea zidurilor fortificației.

Iohannis a spus într-o alocuțiune rostită cu prilejul oferirii drapelului național Cetății de Scaun a Sucevei că aceasta este un loc care nu a fost niciodată cucerit.

„Este un simbol al capacităţii şi hotărârii românilor, oamenilor acestor locuri, care, timp de generaţii, au apărat ce au avut mai valoros, ce au avut mai important: libertatea, identitatea naţională şi drepturile lor de oameni liberi”, a spus Iohannis.

El a arătat că provine dintr-o altă cetate care nu a putut fi cucerită vreme de secole.

„Așa cum poate știți, eu provin dintr-o cetate care, la fel ca cea a Sucevei, nu a putut fi cucerită timp de secole, pentru că libertatea și prosperitatea comunităților s-au bazat întotdeauna mai degrabă pe libertatea cetățenilor, pe cinstea conducătorilor și pe integritatea magistraților, decât pe grosimea zidurilor fortificației”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a subliniat că astăzi, românii le cer cu tărie demnitarilor țării să se ridice la aceleași înalte standarde morale.

„Suntem împreună, uniți ca în urmă cu 100 de ani, hotărâți în a ne apăra proiectul de societate pe care ni-l construim de aproape trei decenii.O societate fără ziduri, deschisă, unită prin respectul democraţiei, o adevărată Cetate de Scaun a libertăţii şi a drepturilor omului, funcţionând prin domnia legii în folosul binelui comun. Îi salut pe cei care lucrează pentru o astfel de Românie, cu ei mă simt profund solidar!”, a transmis Iohannis. (T.B.)


Intră acum și în grupul de