La Gura Humorului se va face „legea” în turism pentru 2009


Intră acum și în grupul de

     Cele mai tari puncte de atracție turistică și culturală ale Bucovinei vor fi subiectul primei acțiuni de anvergură derulate în acest început de an de Ministerul Culturii în județul Suceava. Acțiunea se va desfășura în perioada 15-17 ianuarie, la Gura Humorului și va fi vorba despre simpozionul „Redescoperă România – Superlativele turismului românesc”, în cadrul căruia vor fi dezbătute probleme legate de dezvoltarea turismului din țară și cu predilecție cel din județul Suceava.

De remarcat că este vorba despre prima acțiune a ministerului, condus de PD-L-ista Elena Udrea și la care conducerea Consiliului Județean Suceava va trebuie să se prezinte cu un program foarte bine conturat. Președintele CJ, Gheorghe Flutur, cel care a anunțat evenimentul a explicat că la simpozion va participa și ministrul Culturii, Theodor Paleologu. Flutur a mai precizat că la acțiune au fost invitați să participe și oameni de afaceri din domeniul turismului din județ, operatori de turism din întreaga țară.

Discuțiile vor fi axate în principal pe posibilitatea promovării unor proiecte în vederea dezvoltării turismului la nivel național, atât cel cultural, cât și montan, pe litoral, balnear.  „Este foarte important că primul eveniment din anul 2009 pe care îl organizează Ministerul Turismului va avea loc în județul nostru. Vor fi prezenți operatori de turism din întreaga țară, care vor putea să vadă oferta turistică a județului Suceava, pentru a o promova mai departe. Bucovina este o destinație turistică importantă și din acest motiv trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a o promova”, a declarat Gheorghe Flutur. El este de părere că alegerea județului Suceava pentru organizarea acestui eveniment dovedește „recunoașterea potențialului turistic pe care îl are această zonă a României”. 


Intră acum și în grupul de