Liniște în noaptea de Revelion, la Maternitatea din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Maternitatea Suceava a fost liniște la cumpăna dintre ani, un singur copil născându-se în noaptea dintre 2008 și 2009. Este vorba despre o fetiță care a văzut lumina zilei la ora 02.30, făcând fericită o familie din Mitocul Dragomirnei. Fetița cântărea circa 3,2 kg și a primit nota 9 la naștere, fiind al treilea copil al familiei. Alți 15 copii sănătoși s-au născut în zilele următoare: 4 în cursul zilei de 1 ianuarie, 3- pe 2 ianuarie, iar 8- pe 3 ianuarie.

Totuși, venirea Anului Nou a fost una încărcată pentru cadrele de la Unitatea de  Primire a Urgențelor a Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde 150 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în noaptea dintre ani. Purtătorul de cuvânt al unității medicale județene, Tiberiu Brădățan a precizat că cei mai mulți pacienți au fost copii cu afecțiuni respiratorii sau accidentați la săniuș și bătrâni răniți prin cădere pe gheață.

Printre pacienții UPU au fost și trei copii răniți în accidente rutiere diferite, care au necesitat internarea, din cauza unor traumatisme mai grave.  Potrivit lui Tiberiu Brădățan, la fel ca și la Crăciun, au existat cazuri de rănire prin agresiuni, cauzate de consumul excesiv de alcool, dar nefiind vorba de leziuni grave, respectivii nu au fost internați.

De remarcat este faptul că nu au existat pacienți cu probleme digestive cauzate de excesul de mâncare și nici răniți în urma folosirii petardelor sau artificiilor.


Intră acum și în grupul de