Subprefectul județului rămâne Zarojanu. Prefect, domnul știe. Domnul Flutur!


Intră acum și în grupul de

          Sunt chiar atât de vizionar? Nu cred. Sunt ei chiar atât de predictibili? Mai mult ca sigur. De ce spun asta? Pentru că nu cu mult timp în urmă am spus clar și răspicat că tot tam-tam-ul făcut pe seama concursului pentru ocuparea funcției de subprefect al județului, ocupată cu titlul interimar de Angela Zarojanu, nu e de fapt decât praf în ochii opiniei publice.

Și spuneam acest lucru pentru că era de la sine înțeles că noua putere din România nu va face nici un fel de schimbare până când lucrurile nu vor fi puse foarte serios la punct, la București.
În plus, am avut de partea mea declarațiile și ale liderului PSD, Gavril Mîrza, și ale celui de al PD-L, Ion Lungu.

Ambii au fost extrem de tranșanți în privința problematicii ce ține de „numirea” prefectului și a subprefectului. Deci ca să nu o mai lungim, este de așteptat ca PD-L Suceava să fie cel care dictează în privința numelui viitorului prefect și chiar subprefect. Nici PD-L și nici PSD nu vor lăsa la voia întâmplării funcțiile din județ. Nu vor face cum a făcut PNL în perioada 2006-2008, când PD-L și PSD, deși în opoziție, dețineau cele mai frumoase posturi în descentralizatele județului. Ce or fi înțeles Zarojanu, Băișanu sau Cotin….e greu de spus acum.

Cert este că cei trei au fost luați de fraieri până la urmă, dar asta e problema lor. Cel mai trist e însă pentru cei doi „cavaleri” din această competiție care, după ce au văzut că dna Zarojanu nu mai e acceptată și-au frecat mâinile de bucurie și au început să învețe cu sârg…poate-poate !!!

         Revenind la cine va fi prefect al județului Suceava trebuie să vă țin la curent cu ultimele bârfe politice care, culmea, chiar au o doză serioasă de autentic în spate. Iată ce se vorbește prin „cancelariile” instituțiilor publice sucevene: se spune că PSD Suceava, dacă nu va prinde prefect, va vrea cel puțin un post de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava. Iar omul care are cele mai multe șanse să intre pe un post de secretar de stat este vicepreședintele Vasile Ilie. Deci este foarte probabil ca PSD să aibă vicepreședinte la CJ. Cât privește prefectul, zilele acestea omul cu cele mai mari șanse de a urca la primul etaj al Palatului Administrativ din Suceava este fostul șef al Direcției Silvice Suceava, Sorin Popescu.

                                                                                                           Mihai Chira
 


Intră acum și în grupul de