Incendiu în dimineața Anului Nou, la o gospodăria din Ciumârna


Intră acum și în grupul de

Dimineața de An Nou a fost una cu ghinion pentru o familie din Ciumârna, care nu a protejat coșul de fum lăsând materiale combustibile în apropierea acestuia, și cauzând astfel izbucnirea unui incendiu. Potrivit ISU ”Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunțat la ora 09:48 iar Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vatra Moldoviței și Serviciile Voluntare  pentru Situații de Urgență Vatra Moldoviței și Moldovița au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la gospodăria Ioanei C., din localitatea Ciumârna, comuna Vatra Moldoviței.

La sosirea gărzii de intervenție ardea acoperișul casei de locuit și pereții mansardei, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.35, însă focul a distrus acoperișul casei de locuit (din șindrilă) și pereții mansardei construite din lemn pe o suprafață de 80 mp. Totodată s-au degradat pereții interiori de la parterul locuinței. Valoarea pagubelor au fost estimate, în primă fază la 32.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza coșului de evacuare a fumului neprotejat termic față de materialele combustibile. Pompierii au salvat gospodăria, în valoare de cca 65.000 lei.
 


Intră acum și în grupul de