Oaspeți „grei” în Bucovina


Intră acum și în grupul de

      Județul Suceava a avut un oaspete special la începutul acestui an. Este vorba despre Prințesa Eleonore of Schaumburg-Lippe a Danemarcei care s-a aflat într-o vizită cu caracter privat, în județul Suceava. Prințesa și-a petrecut o mini-vacanță în județ, vizitând mănăstirile deja consacrate, Putna, Sucevița, Moldovița și Voroneț. O bună parte din  timpul dedicat vizitelor a fost însoțită de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, dar și de ministrul culturii, Theodor Paleologu.

Președintele CJ a declarat presei sucevene că ministrul Paleologu s-a aflat în județul Suceava în prima sa vizită oficială în calitate de ministru al culturii, prilej cu care au fost discutate o serie de probleme privind posibilitatea finanțării unor proiecte privind conservarea patrimoniului cultural și istoric din această zonă.

  Ministrul culturii a vizitat mai multe obiective turstice precum Cetatea de Scaun a Sucevei, Hanul Domnesc, Muzeul de Istorie al Bucovinei și Curtea Domnească, toate din Suceava, dar și mai multe mănăstiri din județ. „Este prima vizită de lucru pe care ministrul Culturii a avut-o de la preluarea mandatului. Am discutat despre proiectele pe care le avem în viitor, astfel încât sperăm să obținem finanțarea necesară pentru punerea lor în practică. Iar ca priorități avem accesarea de fonduri pentru conservarea patrimoniului”, a declarat la final Gheorghe Flutur.

El a explicat că în urma vizitei la mănăstirea Putna, ministrul Culturii a anunțat că va susține înființarea unui centru de restaurare, având în vedere că la această mănăstire există o foarte  importantă colecție de obiecte de patrimoniu.

 


Intră acum și în grupul de