Ion Lungu este încrezător că anul viitor Suceava va obține Trofeul pentru exelență în transport local după implementare proiectului cu autobuzele electrice. El consideră că obținerea acestor trofee „este o onoare pentru Suceava și pentru suceveni”.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a exprimat, miercuri, încrederea că anul viitor, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România va obține trofeul de excelență pentru transport public după ce va fi implementat proiectul ce prevede achiziția de autobuze electrice.

Lungu a spus într-o conferință de presă că municipiul Suceava a câștigat trofeul în acest an la categoria iluminat public și eficiență energetică, subliniind că în municipiul Suceava a implementat două proiecte de iluminat public, unul cu fonduri europene, iar altul cu fonduri elvețiene, ceea ce a dus la creșterea intensității luminoase cu economii de 3,5 ori la factura de energie electrică.

„Am văzut fel de fel de reacții. Nu vreau să le comentez. Aceste proiecte sunt analizate de Consiliul Rectorilor din România din toate domeniile de specialitate.La distanță mare, municipiul Suceava a câștigat acest proiect”, a spus primarul.

El a subliniat că obținerea acestor premii, anul trecut pentru educație, iar în acest an pentru iluminat public, contribuie la promovarea orașului.

„Este vorba de promovarea imaginii orașului pentru că este o gală deosebită, la Ateneul Român, sub patronajul președintelui României, Klaus Werner Iohannis, cu Consiliul Rectorilor de față, cu ambasadori, cu miniștri, cu personalități din București. O atmosferă extraordinară”, a spus Lungu.

El a subliniat că prin premierea la Gala AMR, înainte de toate se face o imagine extraordinară a orașului și că se mândrește cu acest lucru.

Lungu a mai spus că anul acesta Suceava a avut cele mai multe nominalizări, trei, la transport public și antreprenoriat.

El și-a exprimat încrederea că anul viitor, la Gala AMR, Suceava ar putea obține trofeul pentru transport public după implementarea proiectului ce vizează achiziția de autobuze electrice.

„Dacă ne ajută Dumnezeu avem șansa să luăm noi la transporturi trofeul”, a spus Lungu.

El consideră că obținerea acestor trofee „este o onoare pentru Suceava și pentru suceveni”.(T.B.)


Intră acum și în grupul de