Peste o mie de pachete de țigări de contrabandă, confiscate de polițiștii din Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Vama Siret au confiscat marți, 13 noiembrie a.c., peste o mie de pachete de țigări de contrabandă de circa 1.560 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, marți, în jurul orei 11.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei  Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean O. D., în vârstă de 24 de ani, conducând un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Polonia.

„Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în podeaua microbuzului, cantitatea de 850 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

De asemenea, în jurul orei 18.00, s-a prezentat în Vama Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român P. S., în vârstă de 35 de ani, în calitate de pasager într-un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina.

În urma unui control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor, polițiștii au descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta din spate  a microbuzului, cantitatea de 190 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

„În ambele cazuri, ţigările în valoare totală de 1.560 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  cele  două persoane  au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare. Totodată, microbuzul marca Volkswagen a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor”, a arătat sursa citată.

Mai mult decât atât, față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de