Crucea de gheață a Bobotezii a fost sfințită în centrul Sucevei


Intră acum și în grupul de

    Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, însoțit de vicepreședinții CJ, de parlamentarii PD-L ai județului și de viceprimarii municipiului reședință de județ au fost printre oficialitățile care au participat marți, la ora 14, la sfințirea Crucii de gheață.

Evenimentul a avut loc în fața Casei Culturii din Suceava, cu ocazia Sărbătorii de Bobotează, pe mini-scena ce reprezintă o replică a staulului în care s-a născut Mântuitorul, și unde a fost amplasată o cruce de gheață, aceasta având dimensiuni impresionante: 1 metru lungimea bazei, aproximativ 2 metri înălțime și peste 25 de centimetri grosime.

Crucea a fost „opera” gospodarilor din Bosanci și adusă la Suceava prin grija primarului comunei menționate. Oficialii suceveni au încheiat astfel ciclul de evenimente ce făceau parte din proiectul de mai mare anvergură denumit „Crăciun în Bucovina” și pus în scenă de Consiliul Județean cu sprijinul Primăriei Suceava. Evenimentul de marți a fost unicat în peisajul sucevean de după 1989.

Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de trei preoți din Suceava.
 


Intră acum și în grupul de