Cristian Irimie, Marius Vatavu și Constantin Gheorghe – nominalizați să ocupe funcții de secretar de stat sau de șefi de instituții centrale


Intră acum și în grupul de

Organizația județeană PD-L Suceava a validat, marți, nominalizările a trei membri ai organizației pentru a ocupa funcții de secretar de stat sau de șefi de instituții centrale. Astfel, au fost validate candidaturile lui Cristian Irimie, Marius Vatavu și Constantin Gheorghe.

Potrivit unor surse din partid, consilierul local PD-L Cristian Irimie, care este șeful Maternității Suceava, fost șef al DSP Suceava și fost director al Spitalului Județean Suceava este nominalizat pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății. Sursele citate au menționat că secretarul general al PD-L Suceava, consilierul județean Marius Vatavu, care este și vicepreședinte al OT PD-L, este nominalizat la funcția de director al Poștei Române. Totodată, fostul senator PD-L de Suceava, Constantin Gheorghe, care a deținut și funcția de lider al grupului PD-L din Senat la finalul legislaturii trecute, ar urma să fie nominalizat pentru conducerea Arhivelor Naționale.

Liderii PD-L s-au reunit, luni, în ședința Biroului Permanent Național, pentru a analiza algoritmul de împărțire a funcțiilor de secretari de stat și șefi ai agențiilor guvernamentale, al căror nume va fi stabilit în cadrul unei posibile ședințe a Colegiului Director.

Surse din PD-L au declarat, săptămâna trecută, că liderii conducerii PD-L au convocat o ședință de Colegiu Director, pentru a stabili secretarii de stat, șefii agențiilor guvernamentale și directorii companiilor naționale pe care democrat-liberalii îi vor desemna în noul Executiv. Astfel, Colegiul Director ar urma să stabilească algoritmul de acordare a funcțiilor de secretari și subsecretari de stat în cadrul Cabinetului Boc. Acestea au arătat că liderii PD-L iau în calcul o variantă de algoritm prin care filialele care au obținut cele mai bune rezultate în alegeri, să aibă reprezentare în structurile guvernamentale de la nivel central. De asemenea, candidații care au câștigat colegiile, dar au pierdut locul de parlamentar în urma redistribuirii, ar putea fi luați în calcul cu prioritate pentru funcțiile vizate în administrația locală sau în Executiv.

PD-L a obținut, la alegerile parlamentare, în județul Suceava, cel mai mare număr de voturi după municipiul București, până în prezent, fiind nominalizat un secretar de stat din partea PD-L Suceava, pentru Ministerul Sănătății, consilierul local Cristian Irimie, care a candidat în colegiul Rădăuți- unde a obținut cel mai bun rezultat, dar nu a fost ales deputat, locul de deputat în colegiu fiind atribuit candidatului de pe lista PNL, Mircea Irimescu, membru PNȚCD, care a obținut locul al treilea în colegiu.

 


Intră acum și în grupul de