Preotul din Mitocu Dragomirnei care a condus băut și a lovit mortal cu mașina o femeie a fost arestat preventiv

Preotul din Mitocu Dragomirnei care a condus marți seara, băut, mașina pe un drum județean și a lovit mortal o femeie, iar o alta a fost rănită, a fost arestat preventiv de Judecătoria Suceava, el fiind cercetat pentru mai multe infracțiuni.

Astfel, instanța suceveană a admis,miercuri seara, propunerea procurorilor privind adoptarea măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit cercetărilor, marți seara în jurul orei 18:53, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208D, din comuna Mitocu Dragomirnei, un bărbat de 37 de ani din comuna Zvoriștea, a surprins și accidentat două femei de 40 și 59 de ani, ambele din localitate, care se deplasau în calitate de pietoni în același sens de mers, după care, a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției.

Din accident a rezultat decesul femeii de 40 de ani și rănirea ușoară a celeilalte femei care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma măsurilor operative întreprinse, polițiștii l-au identificat pe șoferul implicat care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, bărbatul de 37 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.(N.B.)