Autospecialele pompierilor au o uzură morală și fizică accentuată


Intră acum și în grupul de

Parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava este învechit, cu o uzură morală și fizică accentuată, a declarat joi, șeful unității, colonelul Lulcel Lulciuc cu ocazia prezentării raportului de evaluare a activității desfășurate de instituție în anul 2008. „Din totalul autospecialelor cu apă și spumă 30,7% sunt cu vârsta între 25 – 30 ani, 23,7% au 20 – 24 ani, 15,38% au 15 – 19 ani, 19,23 % au o vechime cuprinsă între 10 – 14 ani, 6,25 % au 5 – 9 ani și doar 7,69 % au vârste mai mici de 5 ani”,  a precizat colonelul Lulciuc. 

Pentru întreținerea parcului auto s-a cheltuit de la buget suma de 308 mii lei, lucrările executându-se cu echipa de revizii și reparații a unității.
O gură de aer a venit totuși de la Consiliul Județean care a alocat pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al Județului Suceava suma de 300.000 lei. Pentru „Bunuri și servicii” suma de 110.000 lei a asigurat funcționarea în condiții de economie a mijloacelor auto aflate în exploatare, a legăturilor de înștiințare cu comitetele locale pentru situații de urgență. Din cele repartizate la „Active nefinanciare”, în valoare de 190.000 lei s-a achiziționat un microbuz de 8+1 locuri și un „Debitmetru-dozimetru pentru radiații fotonice gama și x”, mijloace necesare pentru prevenirea și intervenția în situații de urgenta.

Pe de altă parte, în anul 2008 pe linie de dotare unitatea a primit 4 peridocuri pentru transportul bărcilor pneumatice și o motopompă tip NOVUS de la IGSU și 42 de generatoare de curent ca donație de la UE, iar pentru înființarea modulelor SMURD, s-a primit în folosință de la Autoritatea de Sănătate Publică 3 ambulanțe -an fabricație 2008.

Prin Direcția Management Logistic a IGSU, s-a asigurat o echipare corespunzătoare cu echipament de protecție a servanților -costume, aparate de respirat cu aer comprimat, căști de protecție. Din nefericire nu s-a reușit la nivelul unității aprovizionarea cu scări necesare intervențiilor. 


Intră acum și în grupul de