Fără prime de Paști și de Crăciun pentru angajații Primăriei Suceava


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană va reduce în acest an cheltuielile aparatului propriu cu cel puțin 15 la sută și vor fi suspendate primele de Paști și de Crăciun pentru angajați, a anunțat joi, primarul Ion Lungu, în cadrul unei conferințe de presă. Totodată el a mai precizat că nu vor fi plătite orele suplimentare și că angajații care vor presta activități în afara programului de lucru vor beneficia de mai multe zile libere în locul plăților suplimentare.

Edilul-șef sucevean a mai spus că a cerut reprezentanților Consiliului Local în AGA din societățile aflate în subordinea Primăriei, cum ar fi cele de termoficare, apă-canal sau de transport local, să adopte noile norme legale privind salarizarea, ceea ce presupune că directorii generali ai acestor societăți nu vor putea avea salarii mai mari de 3200 de lei, cât primește un viceprimar, iar membrii în AGA vor beneficia de o indemnizație de 1% din salariul directorului general. „Este an de austeritate”, a declarat Lungu.

Primarul municipiului reședință de județ a mai arătat că deși taxele și impozitele pentru anul 2009 sunt aceleași ca și în anii 2007 sau 2008, nivelul încasărilor în primele zile ale acestui an a fost la 80 la sută din încasările din aceeași perioadă a anului trecut.
 


Intră acum și în grupul de