Guvernatorul regiunii Cernăuți vrea ca Bucovina să devină „un laborator al Uniunii Europene”


Intră acum și în grupul de

Șeful executivului județean sucevean, Gheorghe Flutur, a declarat joi, într-o conferință de presă, că a discutat cu guvernatorul regiunii Cernăuți, Vladimir Culiș, despre modul în care cele două regiuni vor coopera în cadrul Programului de vecinătate România-Ucraina-Republica Moldova, în valoare de 130 de milioane de euro. Flutur a precizat că Biroul de cooperare transfrontalieră al acestui program se află la Suceava.

El a mai menționat că va discuta cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării pentru a stabili pașii necesari de urmat pentru accesarea de fonduri din acest program de vecinătate, în condițiile în care pentru programele transfrontaliere procedurile sunt realizate prin intermediul țării membre UE.

La rândul său, guvernatorul regiunii Cernăuți, Vladimir Culiș, a declarat că pentru acest program de vecinătate dorește înființarea a două centre de informare, la Suceava și la Cernăuți. El a arătat că începând cu luna februarie vor începe să funcționeze comisiile comune Suceava-Cernăuți în diverse domenii, subliniind că dorește ca, în 2009, județul Suceava și regiunea Cernăuți să aibă relații dintre cele mai bune astfel încât „Bucovina să fie un laborator al UE”. „Colaborarea noastră trebuie să fie un exemplu pentru Uniunea Europeană pentru o Europă a regiunilor”, a spus Culiș.


Intră acum și în grupul de