Tamponare în lanț la un semafor aflat pe culoarea roșie


Intră acum și în grupul de

Nepăstrarea distanței regulamentare între autoturisme a dus la favorizarea unei tamponări în lanț la un semafor amplasat în zona spitalului județean. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, la ora 17.40, pe strada 1 Mai din municipiul Suceava, C. CONSTANTIN, în vârstă de 37 ani localnic, în timp ce conducea autoturismul marca „VW Sharan”, a oprit la culoarea roșie a semaforului electric, iar în spatele său, I. VALERIU, în vârstă de 32 ani, din municipiul Fălticeni, ce conducea auto „VW Sharan” a procedat la fel. În timp ce aceștia erau opriți, F. LUCIAN, în vârstă de 41 ani, care era la volanul unui autoturism „Chevrolet”, nu a păstrat distanța regulamentară și a intrat în coliziunea față-spate cu autoturismul staționat, proiectându-l în celălalt autoturism „VW Sharan”.

Polițiștii spun că la fața locului a sosit Z. GABRIELA, în vârstă de 43 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, care a declarat că ea este cea ce a condus autoturismul „Chevrolet”, dar că a mers până la domiciliu pentru a-și lua niște documente pe care nu le avea asupra sa.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a  lui I. VALERIU, care fiind transportat la spital i s-a stabilit diagnosticul: „contuzie coloană cervicală”, necesitând pentru vindecare circa 4-6 zile de îngrijiri medicale și L. GABRIELA de 25 ani, care a fost diagnosticată cu „contuzie genunchi stâng”, necesitând 11-12 zile de îngrijiri medicale, amândoi din autoturismul „VW Sharan” situat la mijloc.
Conducătorii auto purtau centură de siguranță, au fost testat cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,90 mg/l în cazul lui F. LUCIAN, după care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Imediat după producerea accidentului, la fața locului a intervenit Detașamentul de Pompieri Suceava cu un echipaj de Descarcerare și un modul SMURD. Aceștia au balizat zona , au acordat primul ajutor și au luat măsuri de siguranță (deconectarea bornelor de la baterii și verificarea eventualelor scurgeri de carburant).

 


Intră acum și în grupul de