PD-L-iștii care se consideră liberali sunt așteptați în opoziție


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele liberalilor suceveni, Mihai Aurel Steiciuc, a anunțat, vineri într-o conferință de presă, că PNL are porțile deschise pentru membrii PD-L care se consideră liberali și nu vor să accepte ideile FSN și  „tăvălugul roșu”. „Pe cei din PDL care se consideră liberali îi așteptăm în opoziție, în PNL”, a declarat Steiciuc care, răspunzând unei întrebări, a arătat că ar putea reveni în PNL și actualul președinte al PD-L Suceava, Gheorghe Flutur.

Viceliderul PNL Suceava a spus că adevărul iese la suprafață și că potrivit declarațiilor vicepreședintelui PSD, Ilie Sârbu, de doi ani de zile, „sub oblăduirea” președintelui Traian Băsescu se negociază refacerea FSN.
„Au încercat și eliminarea liberalismului, cu PLD și apoi prin PD-L și au încercat să mintă populația cum că PD-L ar fi de dreapta”, a arătat Steiciuc, exprimându-și convingerea că președintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, nu a știut de negocierile cu PSD. „Sunt curios ce va face PD-L la Suceava când 90 la sută din structurile de conducere sunt din fostul PLD. Ori va trece la ideile FSN, ori se va autoevacua la marginea acestei formațiuni”, a spus Steiciuc.

La rândul său, senatorul PNL de Suceava, Tiberiu Prodan, a declarat că înțelegerea PSD-PD, a fost făcută de mai mult timp și că prima încercare a acestei construcții a fost în septembrie 2007, odată cu moțiunea introdusă de PSD față de Guvernul Tăriceanu, care a fost respinsă cu câteva voturi ca urmare a poziției grupării Iliescu-Năstase din PSD. El a mai spus că inclusiv suspendarea din funcție a  președintelui Traian Băsescu a fost realizată în urma unei înțelegeri a președintelui cu liderul PSD, Mircea Geoană. „Geoană era înțeles cu Băsescu pentru suspendare”, a afirmat Prodan, care a arătat că, inițial, PNL nu a fost de acord cu suspendarea din funcție a lui Traian Băsescu, dar că a revenit asupra deciziei la presiunile făcute de PSD.

El a explicat că la vremea respectivă, Traian Băsescu intrase pe un trend descendent în intențiile de vot ale populației, iar sociologii acestuia i-au sugerat că trebuie creat „un eveniment” care a fost decizia de suspendare. „Înțelegerea PSD-PDL era făcută la nivel central”, a mai adăugat Prodan, arătând că negocierile purtate după alegeri de PD-L și PSD cu PNL au fost „de fațadă”.


Intră acum și în grupul de