Poliția Suceava: Au reapărut anunțurile prin care se oferă sume mari de bani pentru achiziționarea de mașini de cusut. Recomandăm cetățenilor să nu dea curs unor astfel de solicitări pentru a nu fi înșelate


Intră acum și în grupul de

În ultimele zile în mai multe locaţii de pe raza municipiului Suceava care asigură vizibilitate ( stâlpi de înaltă tensiune, staţii de transport în comun, pereţi ai clădirilor) au  fost afişate anunţuri prin care se oferă sume mari de bani pentru achiziţionarea unor maşini de cusut, diferite mărci, anunță Poliția Județeană Suceava.

Poliția Suceava atrage atenția cetăţenilor să manifeste responsabilitate şi să nu depună în diverse conturi sume de bani pentru efectuarea unor plăţi și le recomandă să nu dea curs unor astfel de solicitări, putând cădea victime ale unor infracţiuni de înşelăciune.

Astfel, se amintește de situaţia unei persoane din municipiul Suceava, care în luna noiembrie 2013 a achitat unei persoane în autogara din Tg. Neamţ suma de 5000 Euro pentru o maşină de cusut Singer şi un certificat de calitate, iar suceveanului i s-a promis ca va primi ulterior pe maşina de cusut cu certificat de garantie 40.000 Euro.

„Pentru a nu cădea victime ale unor astfel de infracţiuni le recomandăm cetăţenilor să nu dea curs acestor solicitări, dorinţa de îmbogăţire putând produce prejudicii materiale importante”, atenționează Poliția Suceava.

 

Un alt tip de înşelăciune îl reprezintă vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu. Aceste obiecte reprezentând diverse tigăi, covoare, perdele etc. sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în            locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din casă.

„De aceea recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de         cele mai multe ori sunt la preţuri foarte mari şi calitate mică. De asemenea nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile. Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane. În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!”, transmite Poliția Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de