Box : Adrian Diaconu își va apăra titlul în Italia


Intră acum și în grupul de

N-a fost să fie nici la București, nici la Cluj! „Rechinul” își va apăra titlul mondial WBC la semigrea tocmai în Italia, pe terenul adversarului său, Silvio Branco.

Pe 9 ianuarie, WBC a organizat o a doua licitație pentru meciul de titlu, dintre Diaconu și Branco. Inițial, în vara anului trecut, românii câștigaseră dreptul de a organiza partida la București, însă Adi s-a accidentat la mâna dreaptă și meciul a fost amânat. La a doua înfățișare în fața șefilor versiunii, România nici nu a mai avut vreo ofertă din simplul motiv că nu a existat sprijinul niciunui sponsor important. În ultimele luni s-a vorbit despre o implicare a primarului de atunci al Clujului, actualul premier Emil Boc, și a mai multor oameni politici, însă promisiunile s-au pierdut în ceața crizei economice mondiale.

Astfel, la licitație s-au prezentat doar reprezentanții lui Branco (42 de ani, 57 de victorii, 9 înfrângeri, 2 egaluri), firma de impresariat OPI 2000, și promotorul Chris Gănescu, în nume personal, care ar fi dus însă meciul în Canada. Câștig de cauză au avut peninsularii, cu 377.717 dolari, sumă care reprezintă în fapt bursele celor doi pugiliști. Din acești bani, 60 la sută îi revin lui Diaconu (226.630 de dolari).

Chiar dacă nu au fost precizate data și locul de desfășurare a galei, cel mai sigur, cei doi vor boxa pe 28 martie, la Milano ori la Civitavecchia (localitate situată la 60 km de Roma), într-o gală deja anunțată de italieni ca având main event un alt meci de titlu mondial (cat. grea ușoară), cel dintre Giacobbe

Fragomeni și polonezul Krzystof Wlodarczyk.

Veștile nu l-au bucurat pe Adrian Diaconu. „Asta este, pot să-l fac KO și la el acasă”, ar fi spus „Rechinul” (30 de ani, 25 de victorii, 0 înfrângeri, 0 egaluri). „Vom fi foarte atenți să nu fie vreo furăciune, cum am auzit că s-au mai întâmplat în Italia. Când a venit la București, americanul Glen Johnson ne-a spus că a boxat cu Branco la acesta acasă și decizia nu a fost corectă. Dacă va fi o furăciune, vom avea grijă să afle toată lumea. Adrian oricum se va prezenta la acest meci mai bine chiar și decât a făcut-o la București, la meciul cu americanul Chris Henry”, a declarat Gănescu.


Intră acum și în grupul de