Brânza și carnea, comercializate în piețe, vor fi ambalate conform normelor europene


Intră acum și în grupul de

De luna viitoare, când mai mergem în piață să cumpărăm brânză nu vom mai putea să o gustăm. Brânza și celelalte produse de origine animală, comercializate în piețe, vor fi ambalate ca la supermarket. Producătorii sunt obligați ca, până la sfârșitul lunii, să îndeplinească toate cerințele de vânzare cerute de Autoritatea Sanitar Veterinară, altfel riscă să își piardă dreptul de comercializare.

Produsele de origine animală care se află acum pe tarabe vor trebui ambalate conform normelor europene, comercializate într-un spațiu care să respecte normele de igienă și obligatoriu să existe pe ambalaj informații despre produs și data expirării. Asta înseamnă că brânza, care până acum era gustată la discreție, va fi bine ambalată și cumpărată fără a fi încercată.

În plus, micii producători trebuie să obțină autorizație de comercializare de la Direcția sanitar-veterinară județeană. Actele trebuie să fie gata până la sfârșitul lunii, altfel, comercianții riscă amenzi usturătoare.

Noile reglementări au fost publicate în monitorul oficial la sfârșitul lunii decembrie, însă ele trebuiau să intre în vigoare de la începutul anului trecut. Vreme de câteva luni, au tot existat derogări, însă din februarie inspectorii ANSVSA vor da amenzi celor care nu respectă noua lege.


Intră acum și în grupul de