Profesorii universitari vor majorări salariale de 50%, altfel blochează sesiunea de examene!


Intră acum și în grupul de

Această amenințare vine de la sindicatul profesorilor universitari. Sindicaliștii i-au transmis doleanța lor ministrului educației, Ecaterina Andronescu. Ministrul Educației consideră însă că o creștere salarială de 50% este aproape imposibilă în situația actuală. „E foarte greu să le vând pielea ursului din pădure și mai întâi trebuie să așteptăm legea bugetului”, a spus Ecaterina Andronescu.
 
Sindicaliștii din învățământul superior spun că sunt de acord ca salariile să crească doar cu 30% de la 1 ianuarie, iar restul măririlor să le obțină până la sfârșitul anului. În prezent, salariul minim net pentru un profesor universitar este de 2.500 de lei, iar cel maxim, de 7.700 de lei. Cu mărirea salarială de 50%, profesorul cel mai prost plătit ar avea 3.700 de lei, iar cel mai bine plătit, 11.500 de lei.

Președintele Alma Mater, Răzvan Bobulescu, a precizat în luna decembrie că sindicaliștii nu vor accepta ca legea privind creșterea salariilor cu 50% să fie modificată, astfel încât profesorii universitari să beneficieze de majorare abia în 2010. Acesta a spus că există riscul să nu se mai ducă nici un profesor lector asistent, conferențiar la examenele din această sesiune de iarnă, dacă se amână majorarea salariilor profesorilor cu un an.


Intră acum și în grupul de