Personalul din Urgențe a avut anul trecut o mărire semnificativă de salarii, spune secretarul Raed Arafat


Intră acum și în grupul de

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat a declarat la sfârșitul săptămânii că salariile personalului care lucrează în Urgență au crescut semnificativ și este de părere că angajații din acest sector nu au motive să se plângă de veniturile pe care le încasează. „Personalul din Urgențe a avut anul trecut o mărire semnificativă de salarii. Anul acesta trebuie să ne ocupăm mai mult de dezvoltarea sistemului, dar normal, acolo unde sunt posibilități de mărire, asta se va decide la nivelul Guvernului. Nu putem spune că sistemul de urgență suferă de salarii mici. Anul trecut aproape s-au dublat în Unitățile de Primiri Urgențe, Ambulanță, SMURD și Anestezie-Terapie Intensivă”, a afirmat Raed Arafat.

El consideră că protestele care au avut loc în anumite orașe nu au nicio justificare. „Unii, când se plâng de salarii, se referă la salariul de bază și uită de venitul total, cu gărzi și sporuri”, a spus subsecretarul de stat. El a precizat că toate unitățile care lucrează în sistemul de Urgență au beneficiat de un spor mediu pe unitate de 75%. „Orice persoană a avut un spor mediu între 50% și 100%. Toată lumea dorește ca salariile să fie cât mai mari, dar trebuie să te uiți și la cât se poate da de la buget”, a conchis Arafat.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai spus că are convingerea că noul ministru va continua reforma în sistemul de Urgență. „Avem promisiunea clară din partea ministrului Sănătății, a Guvernului, din partea tuturor, că va fi păstrată continuitatea în dezvoltarea sistemului de urgență. Mai mult, în actualul program de guvernare este menționată clar partea cu extinderea SMURD pe plan național. Nu cred că vor fi alte probleme decât cele corelate cu criza economică, care ar putea încetini procesul. Însă avem tot sprijinul pentru a nu întrerupe reforma în Urgență", a spus Arafat, adăugând că ține foarte mult la continuarea colaborării între Ministerul Sănătății și MIRA.

Pe de altă parte cadrele de la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean Suceava, chiar luna trecură s-au confruntat cu o problemă privind salariile. În zilele anterioare Ajunului de Crăciun buzunarele acestora erau goale, deși ziua de salariu trecuse. Motivul – Ministerul Finanțelor nu a virat la timp sumele necesare pentru a fi transmise în teritoriu.
 


Intră acum și în grupul de