Flutur, îngrijorat de situația din Ucraina: Mă rog să fie vreme bună și senin și la Cernăuți deși văd că nu e chiar așa. Sper să ne întâlnim cu frații noștri în Uniunea Europeană


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că este îngrijorat de situația din Ucraina, apreciind că viitorul acestei țări este alături de România în Uniunea Europeană.

Președintele Gheorghe Flutur a declarat la dezvelirea plăcii aniversare de la fosta graniță dintre Ducatul Bucovinei și Regatul României că Suceava este avatajată că face parte din Uniunea Europeană.

„Eu cred că trebuie să recunoaștem și să apreciem eforturile celor care au condus municipiul Suceava și avantajele pe care le avem că suntem în Uniunea Europeană. Cine uită repede, le recomand să treacă granița, în nord, puțin să ne aducem aminte cum era înainte de 1989 în România”, a spus Flutur.

El consideră că este un mare avantaj că suntem în UE.

„Noi suntem binecuvântați de Dumnezeu că suntem astăzi în Uniunea Europeană. Eu sper și mă rog să fie vreme bună și senin și la Cernăuți și în nord deși văd, zilele acestea că nu e chiar așa, și să ne întâlnim cu frații noștri din Ucraina, cu vecinii noștri, cu prietenii noștri în Uniunea Europeană. Ăsta este drumul pe care trebuie să-l urmăm împreună”, a spus Flutur.

Parlamentul Ucrainei a adoptat, luni seara, impunerii Legii marţiale, la o zi după ce Rusia a deschis focul şi a sechestrat 3 nave militare ucrainene.

Preşedintele Petro Poroşenko a semnat decretul, valabil până în decembrie 2019.

Legea Marţială a fost impusă în Ucraina în urma deciziei luate de Consiliul de Apărare şi Securitate Naţională. Decretul a intrat în vigoare din 26 noiembrie, ora 14.00 şi este valabil până în 25 decembrie, ora 14.00.

Președintele Petro Poroșenko a promis să nu restrângă libertățile fundamentale ale cetățenilor. El a susținut în schimb că are nevoie de o putere fermă, în cazul unei invazii majore a Rusiei.

Legea marțială va fi astfel aplicată în nouă regiuni ucrainene de la granița cu Rusia, o regiune de la granița cu regiunea separatistă prorusă Transnistria din Moldova și în apele teritoriale din zonele Azov-Kherson.

Legea marțială va da posibilitatea, printre altele, de a restricționa organizarea manifestațiilor publice și de a impune un control asupra presei. (T.B.)


Intră acum și în grupul de