Opt cetățeni străini, opriți la vamă pentru că nu au avut viză de intrare


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au executat săptămâna trecută un număr de 10 misiuni și acțiuni specifice proprii fiind descoperite și reținute în vederea confiscării 6350 pachete de țigări în valoare de 26.142 lei, și aplicate un număr de 8 amenzi contravenționale în valoare de  9500 lei.

IJPF Suceava a dat ca exemplu un caz înregistrat duminică, astfel polițiștii de frontieră din cadrul detașamentului de intervenție al I.J.P.F. Suceava, au executat  o misiune specifică pe raza orașului Siret, ocazie cu care au oprit pentru control un autoturism marca „ Mercedes”, ce era condus de cetățeanul ucrainean N. Vitalii, în vârstă de 32 de ani, cu domiciliul în Cernăuți. După controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea mijlocului de transport fiind descoperite în portbagaj și printre bagaje un număr de 750 pachete de țigări marca „Marble” de proveniență ucraineană, fără documente legale de proveniență.

Întrebat de polițiștii de frontieră de proveniența țigărilor, șoferul a declarat că le-a cumpărat de la diferite persoane din localitatea Siret, cu scopul comercializării în bazarul Suceava. Întreaga cantitate de țigări  în valoare de 3150 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în  cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1500 lei.

Potrivit IJPF Suceava, tot săptămâna trecută nu s-a permis intrarea în țară a unui număr de 8 cetățeni străini ce nu au avut viză de intrare și nu s-a permis ieșirea din țară a unui număr de 5 români pentru nereguli în documente de călătorie. A mai avut loc și o întrevedere de frontieră cu grănicerii  ucraineni.
 


Intră acum și în grupul de