Țăranii care vor să-și vândă produsele trebuie să se înregistreze la DSV


Intră acum și în grupul de

Toți inspectorii DSVSA Suceava au fost instruiți luni, cu privire la conținutul și aplicabilitatea reglementărilor referitoare la vânzarea directă și vânzarea cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală și non-animală, a anunțat directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru. Potrivit acestuia, ordinul reglementează care sunt condițiile legale în care se poate face vânzarea directă, care sunt produsele ce intră în vânzarea directă, cantitățile care se pot comercializa prin vânzare directă, care sunt locurile de comercializare a produselor prin vânzare directă. Același Ordin 111/2008 prevede care sunt condițiile legale în care se poate face vânzarea cu amănuntul – condițiile și locațiile de vânzare.

„Persoanele fizice și juridice care doresc să efectueze vânzarea directă și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală și non-animală au obligația legală să fie înregistrați la DSVSA Suceava. Agenții economici care nu și-au înregistrat activitatea la sediul DSVSA Suceava nu vor putea comercializa produsele alimentare de origine animală și non-animală. Dorim să precizăm că toate înregistrările agenților economici la sediul DSVSA Suceava anterior datei de 01.01.2009 sunt valabile”, precizează Petrea Dulgheru.

Cât privește vânzarea produselor primare de origine animală obținute de micii producători este permisă în piețe, târguri, expoziții cu ocazia manifestărilor organizate în perioada sărbătorilor religioase sau a altor evenimente publice, organizate periodic de către autoritățile locale/județene pe întreg teritoriul național.

 


Intră acum și în grupul de