Incendiu la mansarda unei vile din Pojorâta


Intră acum și în grupul de

Mansarda unei vile din comuna suceveană Pojorâta a fost făcută scrum, după un incendiu a izbucnit de la aragazul din bucătăria aflată la etaj. Incendiul a fost anunțat prin 112, duminică la ora 11:17, la locuința lui Ion P. din comuna Pojorâta, str. Valea Străjerului. Astfel Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, au intervenit cu două autospeciale și o motopompă pentru localizarea și stingerea incendiului. La sosirea autospecialelor ardea mansarda casei de locuit, formată din bucătărie, cameră de zi (sufragerie), trei dormitoare, un hol și casa scărilor, existând pericolul de propagare la parterul clădirii, anexele și locuințele învecinate.

Pompierii au trecut la localizarea și lichidarea incendiului, răcirea și îndepărtarea buteliei de aragaz din interiorul casei de locuit. Focul a fost stins la ora 13.45, dar incendiul a distrus bucătăria pe o suprafață de circa 12 mp, camera de zi pe o suprafață de circa 20 mp, două dormitoare pe o suprafață de circa 38 mp, casa scărilor pe o suprafață de circa 15 mp, holul pe circa 25 mp, mobilier, aparatură electrocasnică (computer, TV etc.) și documente personale.

De asemenea s-au degradat parterul locuinței pe o suprafață de circa 110 mp, fațada casei pe o suprafață de circa 40 mp, instalația electrică, uși și acoperișul (construit din lemn și acoperit cu țiglă) pe o suprafață de circa 50 mp. Pagubele au fost estimate la cca. 20.000 lei.

În urma cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit de la o flacără deschisă provenită de la aragazul defect. Pompierii au salvat parterul locuinței, anexele gospodărești și locuințele învecinate, în valoare de cca 350.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de