Fotbal : Cluburile din Liga I au început pregătirile

După vacanța de iarnă, loturile echipelor din Liga I s-au reunit și vor începe stagiile de pregătire premergătoare returului.
Destinația preferată a cluburilor din primul eșalon al fotbalului de club românesc este Turcia, nu mai puțin de zece formații preferând coastele însorite din Antalya.
Lotul dinamovist s-a reunit luni pentru primul antrenament din 2009. Liderul Ligii I, Dinamo va participa la un turneu de pregătire în Antalya, între 20 și 30 ianuarie. De asemenea, „alb-roșii” vor juca o partidă amicală în compania austriecilor de la Sturm Graz (28 ianuarie). În 4 februarie, dinamoviștii vor începe un stagiu de pregătire de două săptămâni, care va avea loc în aceeași regiunea turcă. Dinamo va disputa cinci jocuri amicale, cu Teplice (8 februarie), Zeta (10 februarie), Osijek (12 februarie), Randers (14 februarie) și Amkar Perm (16 februarie).

Campioana României, CFR Cluj, va efectua în pauza competițională de iarnă două stagii de pregătire în Antalya, la Belek. În cadrul primului stagiu, care va începe în 15 ianuarie și va dura două săptămâni, clujenii vor susține trei partide amicale, cu Shanghai Shenhua (24 ianuarie), Partizan Belgrad (27 ianuarie) și Slovan Bratislava (29 ianuarie). Fotbaliștii antrenați de Ales Jindra vor avea apoi o săptămână liberă, urmând ca în 5 februarie să ia parte la al doilea stagiu de pregătire, care se va întinde pe o perioadă de zece zile. Clujenii vor mai disputa trei jocuri amicale, cu Litex Loveci (7 februarie), GKS Belchatow (9 februarie) și Slaven Koprivnica (11 februarie).

Steaua București a început, în urmă cu două zile, cantonamentul de la Oliva Nova, în Spania, unde va juca două amicale, cu elvețienii de la FC Zurich (20 ianuarie) și echipa din eșalonul secund spaniol, Hercules Alicante (22 ianurie). În 30 ianuarie, steliștii vor ajunge la Belek, Antalya, unde vor susține un stagiu de pregătire. “Roș-albaștrii” vor juca cinci jocuri amicale, alături de Slovan Bratislava (3 februarie), Hajduk Split (6 ianuarie), Aalborg (9 februarie), FC Moscova (12 februarie) și Rudar Velenje (14 februarie).
FC Timișoara se va pregăti în Ungaria, între 14 și 24 ianuarie, urmând ca între 3 și 14 februarie să se alăture celorlalte echipe românești din Antalya.  FC Vaslui va pleca în Portugalia, la Rio Maior, între 16 și 26 ianuarie, și apoi în Antalya, între 1 și 12 februarie. Unirea Urziceni va efectua două stagii de pregătire, la Oliva Nova, Spania, între 21 ianuarie și 11 februarie, și în Republica Moldova.

Datorită crizei prin care trece clubul, Rapid se va antrena câteva zile la ProRapid, apoi două săptămâni la Poiana Brașov. FC Brașov va începe, în 21 ianuarie, un stagiu de pregătire la Valencia, unde vor disputa trei jocuri amicale, cu FC Zurich (24 ianuarie), Șahtior Donețk (26 ianuarie) și Wisla Cracovia (29 ianuarie). Între 10 și 20 februarie, echipa antrenată de Răzvan Lucescu va lua efectua un stagiu de pregătire în Antalya.
Alte echipe din Liga I care se vor antrena în Antalya sunt Universitatea Craiova, Oțelul Galați, Gloria Bistrița, Pandurii Târgu Jiu și Gaz Metan Mediaș.