Fotbal : Coroian, de la Salonta la Real Madrid


Intră acum și în grupul de

„Fabrica” de talente de la Liberty vrea să dea lovitura cu puștiul Andrei Coroian, care de mâine va susține probe de joc la campioana Spaniei, Real Madrid.
Coroian, care va împlini 18 ani pe 28 ianuarie, a fost împrumutat în tur (alături de colegul Florean) la Brescia, în Serie B, jucând la Primavera și făcând parte chiar din lotul echipei mari, alături de care a efectuat pregătirea de vară. Născut la Câmpia Turzii, mijlocașul central legitimat la Liberty a atras atenția campioanei Spaniei, care l-a chemat pentru a-l testa începând de mâine.

Anul trecut, Marius Vizer, patronul orădenilor, a semnat un parteneriat cu Ramon Calderon, președintele lui Real Madrid, solicitarea lui Coroian reprezentând o primă acțiune în acest sens.

„A câștigat titlul de campion național cu Liberty în 2008, însă nu are nicio selecție la loturile de juniori”, au declarat oficialii ardeleni despre Coroian, care s-a numărat printre primii copii selectați în urmă cu patru ani, când s-a înființat școala de fotbal.

Alte nume propuse fotbalului mare de aici au fost Florean (Brescia), Dobrescu (Torino) sau maghiarul Bajner (West Ham), primii doi revenind în această iarnă după împrumuturi.


Intră acum și în grupul de