Senatorul Orest Onofrei vrea o legislație specială pentru dezvoltarea turistică a Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Senatorul PD-L de Suceava, Orest Onofrei, a salutat faptul că prima acțiune majoră a Ministerului Turismului, și anume Seminarul Național de Turism, se va desfășura, joi, la Gura Humorului, ceea ce dovedește că Bucovina este una din locațiile de interes major de dezvoltare a turismului din România. „Bucovina face parte din zonele pentru care orice Guvern ar trebui să aibă o legislație specială în ceea ce privește dezvoltarea lor turistică”, a apreciat Onofrei, arătând că printre zonele de interes național, pe lângă Bucovina, trebuie sprijinite Delta Dunării, Litoralul, Valea Prahovei sau Maramureș.

 El a ținut să sublinieze că prin mănăstirile unice în Europa, Bucovina este deja o atracție turistică, dar că la acestea se adaugă și posibilitatea de a practica toate formele de turism. „Bucovina poate fi o destinație complementară pentru Valea Prahovei mai ales că, atunci când este aglomerație pe DN 1, se poate ajunge mai repede în Bucovina decât în Brașov”, a spus senatorul PD-L, care a adăugat că pe lângă formele de turism ce se practică în Valea Prahovei, în Bucovina se poate practica și turismul balnear sau turismul de wellness.  „Bucovina este prima zonă turistică ce poate fi atractivă pentru turiștii din estul Europei”, a afirmat parlamentarul sucevean, arătând că în această zonă cadrul natural nu a fost afectat de modernizare, industrializare sau poluare.

Sezonul turistic în Bucovina este tot anul, a menționat Onofrei, care consideră că autoritățile județene ar trebui să propună Ministerului Turismului o legislație specifică ce ar permite dezvoltarea rapidă a zonelor turistice de interes național. El a arătat că pachetul legislativ trebuie să încurajeze dezvoltarea turismului și să prevadă priorități, de la modernizarea infrastructurii de transport, sau introducerii de utilități, până la măsuri fiscale prin care gospodarii care vor să asigure servicii de cazare să obțină sprijin pentru recondiționarea locuințelor în vederea amenajării unor spații de cazare cu specific local sau să beneficieze, pe o perioada determinată, de scutiri la plata unor taxe și impozite.

„Județul Suceava dovedește că turismul este o alternativă la dezvoltarea industrială care este afectată de criză. Oamenii vor avea oricând nevoie de vacanțe și concedii într-o zonă ca Bucovina”, a conchis Onofrei.

 


Intră acum și în grupul de