Pacienții Spitalului Județean vor primi la desert fructe autohtone, din cauza crizei economice

Desertul din meniul pacienților Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu va fi eliminat a ținut să precizeze miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al unității medicale județene, medicul Tiberius Brădățan. „Date fiind măsurile de diminuare a cheltuielilor bugetare cu 15 la sută solicitate de Ministerul Sănătății, din cauza crizei se va încerca ajustarea sumei pentru hrana pacienților fără a fi influențat meniul. Noi avem angajat un dietetician care calculează valoarea calorică a hranei și trebuie să respectăm numărul de calorii. Este vorba despre găsirea de soluții de produse mai ieftine, dar a căror calorii să fie asemănătoare. Nu se renunța la desert, dar în loc să cumpărăm fructe exotice, vom lua fructe autohtone mai ieftine”, a declarat medicul Brădățan.

Cât privește carnea de vită din meniul bolnavilor, aceasta va fi înlocuită cu cea de pui, care, pe lângă faptul că este mai ieftină este și mai sănătoasă, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava. Aceste măsuri nu vor fi aplicate pacienților cu boli care necesită un supliment caloric, cum ar fi diabet, SIDA, cancer.