Leul s-a apreciat cu 2 bani


Intră acum și în grupul de

Cursul de referință afișat miercuri de BNR indică o apreciere cu peste 2 bani – 0,5% – a leului, până la 4,2772 lei/euro, după o întărire puternică în a doua parte a ședinței de marți și în debutul zilei de miercuri.

Dealerii suspectează intervenția indirectă a BNR. Moneda națională a început ședința de tranzacționare în creștere, deși în ultimele zile a fost răpusă de euro. Cursul mediu anunțat marți de BNR pentru valuta europeană a fost 4,29 lei – un nou minim istoric. 

Miercuri dimineață, euro a început să se ieftinească însă, iar cotația leului a urcat spre pragul de 4,2 lei. Și celelalte monede din regiune s-au apreciat miercuri dimineață în raport cu euro.

Față de dolarul american, cursul de referință publicat  miercuri de BNR marchează o apreciere nesemnificativă a leului, cu 0,05% a leului, până la 3,2316 lei/dolar, de la nivelul de marți, de 3,2334 lei/dolar.

Analiștii cred că moneda unică va mai crește, însă, cel puțin până în iunie. Atunci am putea vedea un curs de 4,5 – 4,7 lei/euro.
 


Intră acum și în grupul de