Primăriile trebuie să se ocupe de cazarea boschetarilor pe timpul iernii


Intră acum și în grupul de

Patru oameni ai străzii au murit înghețați, iar alte câteva persoane fără adăpost au ajuns la spital cu leziuni cauzate de frig în această iarnă, în județ. În aceste condiții Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a cerut primăriilor din orașe și municipii să ia măsuri pentru a asigura, pe perioada iernii, adăpost pentru persoanele care reprezintă cazuri sociale.

Șeful instituției, Alexandru Lăzăreanu, precizează că primăriilor li s-a solicitat să identifice locații pentru cazarea persoanelor fără adăpost în caz de nevoie, pentru ca acestea să nu mai doarmă pe străzi, să poată sta undeva timp de câteva zile, dacă este ger și li se face rău. Alexandru Lăzăreanu a spus că toate primăriile orășenești i-au comunicat că au găsit diferite soluții. Astfel Primăria Suceava „a reușit să ajungă la o înțelegere cu responsabilii de la centrele medico-sociale din Broșteni și Vicov, astfel încât persoanele care reprezintă cazuri sociale să poată fi plasate acolo timp de câteva zile, dacă situația o cere”.

„De la Fălticeni am aflat că s-a discutat cu cei de la Spital, care au fost de acord cu amenajarea unui salon în care să fie internate strict cazurile sociale, costurile urmând a fi suportate de către primărie”, a menționat șeful DSP Suceava.

 


Intră acum și în grupul de