Spitalul Județean ar putea avea o linie de gardă pentru examinările tomografice


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava intenționează să realizeze o linie de gardă pentru ca Computerul Tomograf (CT) să fie folosit la capacitate maximă- non stop. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeețan „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Tiberius Brădățan, în unitatea medicală județeană există 5 medici cu competență în examinarea tomografică de aceea se dorește realizarea unei permanențe la Computerul Tomograf.

De la sfârșitul lunii august a anului trecut Spitalul Județean a primit de la Ministerul Sănătății un aparat Computer Tomograf ce are 8 slide-uri, fiind cel mai performant din județ. După darea în folosință a CT-ului, instituția medicală se confruntat cu o avalanșă de cereri din partea populației, în mare parte persoane care nu au indicații pentru efectuarea unei investigații cu acest tip de aparat, dar care doresc cu orice preț să fie explorate, deși sunt destul de periculoase pentru sănătate și ca atare trebuie efectuate numai atunci când este absolut necesar.

Sucevenii vor tomografii chiar și contra cost, fără o examinare prealabilă din partea unui medic specialist sau de medicină de familie. „Lumea nu știe la ce se supune solicitând aceste iradieri. Nicăieri în lume nu se fac asemenea radiografii dacă situația nu o impune. Nu este normal. Înainte de a se ajunge la examinarea tomografică trebuie făcute alte investigații. Își expun corpul la niște riscuri inutile”, explică medicii suceveni.
 


Intră acum și în grupul de