Mîrza nu vede rostul Congresului doctrinar al PSD


Intră acum și în grupul de

Președintele Organizației Județene a PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a declarat, vineri, că nu știe care va fi rolul Congresului cu caracter doctrinar și organizatoric, care, potrivit liderului PSD, Mircea Geoană, urmează a fi organizat. „Știm că PSD are și doctrină și program”, a declarat Mîrza într-o conferință de presă. El a menționat că nu știe ca în partid să fi existat discuții privind „clarificări doctrinare”. „Probabil că ne va lămuri în Comitetul Executiv Național cine a lansat ideea”, a mai spus președintele PSD Suceava.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunțat, miercuri seară, la Snagov, că social-democrații vor organiza două congrese, unul legat de doctrină, iar celălalt pentru desemnarea candidatului pentru alegerile prezidențiale. Geoană a spus că, în cursul lunii februarie, va avea loc o reuniune a Consiliului Național, urmând ca, la nivelul filialelor, să aibă loc alegeri interne, potrivit prevederilor din Statutul partidului.

După desfășurarea acestor alegeri interne, va fi convocat un congres, despre care Geoană a spus că va avea caracter doctrinar și organizatoric. Liderul PSD a adăugat că, pe lângă acest congres, PSD va convoca "puțin mai târziu" un altul, pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidențiale.


Intră acum și în grupul de