Focuri de armă la Straja pentru prinderea unor contrabandiști. Suspecții au reușit să fugă și au abandonat țigări de contranbandă în valoare de aproape 190.000 de lei

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat, duminică dimineața, mai mulți contrabandiști, iar pentru reținerea lor au fost trase focuri de avertisment, dar aceștia au reușit să fugă abandonând 20 de colete cu țigări de contrabandă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, duminică dimineața în jurul orei 02:15, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității de frontieră Straja mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece aceștia nu s-au supus, au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical.

În acel moment, bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

În acest caz imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.

Astfel, la fața locului au fost descoperite 20 de colete care conțineau cantitatea de 16.000 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 187.200 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.(N.B.)