Acasă Actualitate S-a stabilit regulamentul pentru Concursul Național de Diaristică -Jurnal de licean “Mihail...

S-a stabilit regulamentul pentru Concursul Național de Diaristică -Jurnal de licean “Mihail Sebastian”


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național “Petru Rareș” din Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Universitatea “Ștefan cel Mare”, organizează, sub egida Ministerului Educației, Cercetării și Inovării,  ediția a II-a a Concursului Național de Diaristică -Jurnal de licean “Mihail Sebastian”.

Concursul se adresează tuturor elevilor de liceu și se desfășoară pe două secțiuni: jurnal personal, respectiv, jurnal consacrat. Potrivit regulamentului, liceenii care doresc să participe se pot înscrie doar la una dintre secțiuni.



La prima secțiune, participanții trebuie să trimită lucrarea până pe data de 22 februarie 2009, ca document atașat, scris cu diacritice (format .doc: Times New Roman 12; Line Spacing 1,5), pe adresa electronică a Concursului (e-mail: rares.concursdiaristica@yahoo.com). Lucrarea trebuie să aibă maximum 3 pagini, cuprinzând o selecție din jurnalul personal, limitată la perioada liceului.

La a doua secțiune, participanții vor trimite, în aceleași condiții, o lucrare de maximum 3 pagini, cuprinzând recenzia jurnalului publicat al unei personalități culturale românești sau străine.

Lucrările nu trebuiesc semnate iar participații vor trimite în același mod, ca document atașat, fișa de participare. Din numărul total de participanți, în perioada 23 februarie 2009 – 8 martie 2009. Juriul preliminar va selecta 20 liceeni, câte 10 pentru fiecare secțiune, care vor participa la etapa finală, desfășurată la Suceava, în perioada 21-22 martie 2009.

Finaliștii vor susține o probă scrisă de redactare a unui jurnal personal pe o temă dată. Juriul național va face selecția lucrărilor câștigătoare și premierea câștigătorilor.

Cât privește premiile concursului, Marele Premiu “Mihail Sebastian” va fi în cuantum de 1000 lei, premiul I de 750 lei, premiul al II-lea de 500 lei, premiul al III-lea de 250 lei și un premiu special, respectiv un tablou – colecția George Ostafi.

Manifestarea va mai cuprinde un atelier de lucru cu membrii Juriului, lansarea unui volum de diaristică, și o excursie la mănăstirile din Bucovina.
 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version