Gospodărie din Hurjuieni, făcută scrum într-un incendiu


Intră acum și în grupul de

Scrumul s-a ales în noaptea de miercuri spre joi, dintr-o gospodărie ce a ars aproape în totalitate. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava incendiul a fost anunţat joi, la 3 minute după miezul nopţii astfel că Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, Gărzile de Intervenţie Siret şi Vicovu de Sus împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Gălăneşti şi Frătăuţii Vechi au intervenit cu şase autospeciale pentru localizarea şi stingerea incendiului izbucnit la gospodăria lui Serafim M., în satul Hurjuieni, comuna Gălăneşti.

Desfăşurarea de forţe a fost una impresionată, dar la sosirea gărzii de intervenţie focul cuprinsese acoperişul casei, şura, adăpostul de animale şi un atelier, existând posibilitatea de propagare la o locuinţă învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 04.15, dar au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de cca. 90 mp, şura şi adăpostul de animale pe o suprafaţă de cca. 130 mp, magazia de materiale pe o suprafaţă de cca. 50 mp şi bunuri de uz gospodăresc. De asemenea s-au degradat pereţii casei de locuit, pagubele fiind estimate în primă fază la 100.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de către conductori electrici defecţi.
Pompierii au salvat o anexă, utilaje şi locuinţa învecinată, în valoare de cca 150.000 lei.


Intră acum și în grupul de