Circulație îngreunată în județul Suceava din cauza ninsorii și viscolului. Toate drumurile naționale sunt deschise și se acționează pentru îndepărtarea zăpezii. Pe DN 29 Botoșani-Suceava a fost impusă restricție de tonaj pe raza județului Botoșani


Intră acum și în grupul de

 

Circulația rutieră în județul Suceava este îngreunată din cauza ninsorii și a viscolului, dar prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, precizează că toate traseele de drumuri naționale sunt deschise traficului.

„Drumurile naționale sunt la negru”, a spus Adomnicăi care a menționat că doar pe anumite porțiuni poate fi zăpadă frământată de 1-2 centimetri din cauza viscolului.

Ea a precizat că în punctele unde se formează de obicei suluri de zăpadă se acționează permanent cu utilaje pentru îndepărtarea zăpezii.

„Sunt aproape toate utilajele pe teren”, a menționat prefectul de Suceava.

Poliția Română a anunțat că din cauza vremii nefavorabile, s-a impus restricţie de tonaj (7,5 tone) pe DN29 Botoşani – Suceava pe raza județului Botoșani.

Mai multe probleme au fost semnalate pe drumurile județene care sunt deszăpezite în funcție de viabilitatea traseelor respective.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat că se circulă pe drumurile județene și că se acționează non-stop cu cele 30 de utilaje de deszăpezire.

„Se circulă și se acționează cu toate cele 30 de utilaje de deszăpezire”, a spus Seredenciuc.

El a precizat că acțiunile de deszăpezire se fac în funcție de viabilitatea drumurilor județene prevăzută într-o hotărâre de Consiliu Județean adoptată la sfârșitul anului trecut.

(T.B.)


Intră acum și în grupul de